Skip to content

nieuws / agenda

VOORJAAR
2024
Publicatie: Superhero or design zero?

Samen met Lieke de Kock, onderzoeker bij Leyden Academy on Vitality and Ageing, werkt Joost momenteel aan de publicatie Superhero or design zero? 

Steeds meer social designers worden ingezet in de zorg. Maar wat vraagt deze uitwisseling nu eigenlijk van alle betrokkenen en zijn zij in staat dit te leveren? In de publicatie wordt de rol en het handelen van de designer in de zorg kritisch bevraagd.

Impeccable Ambition uit de serie Superhero or design zero? foto: Harmen Meinsma

In de publicatie positioneert Joost zichzelf met humor en ironie als anti-superheld. Dit wordt ontleed met behulp van boundary work. Ook worden reflecties van verschillende betrokkenen opgenomen in het boek. Met deze meerstemmige uitkomsten onderzoekt Joost de relativiteit van falen en slagen binnen de complexe realiteit van de zorg.

De publicatie wordt vanuit het HKU lectoraat Lectoraat Expanding Artistic Practices uitgegeven bij HKU press en wordt verwacht in 2023/ 2024.

Eerder was ENCOUNTER#9, superhero or design zero? te zien tijdens de Dutch Design Week in de expositie van de Embassy of Health.

JAN
2023
Sessie bij de Executive Leergang

Voor de 4x keer op rij is Joost gevraagd een sessie te verzorgen binnen het programma van  de executive leergang Goed leven, goede zorg voor ouderen.

Dit programma wordt georganiseerd door Leyden Academy on Vitality and Ageing voor bestuurders en directeuren uit de ouderenzorg.

 

13 OKT
2022
Artikel: Van de marge naar het midden

Stichting ENCOUNTER organiseerde tussen oktober 2021 en april 2022 een reeks van drie expertmeetings met ontwerpers en de betrokken partners uit de zorg. Dit gebeurde in samenwerking met Jetske van Oosten, lid van de Sociaal Creatieve Raad. De reeks kwam tot stand in opdracht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en in uitwisseling met de Embassy of Health. 

Als initiatiefnemer destilleerde Joost in een artikel wat boven kwam drijven tijdens de drie expertmeetings. Dit artikel is online te vinden op de website van de social design showdown.