Skip to content

nieuws / agenda

SEP 2021/ DEC
2022
REALISATIE VAN ENCOUNTER #9

In een reeks van 9 ontmoetingen realiseren we een reeks intergenerationele ontmoetingen op twee locaties met verschillende doelgroepen. 

Dit doen we in Eindhoven met bewoners van de Wilgenhof, Vitalis WoonZorg Groep en HBO-studenten sociale studies van Avans University of Applied Science. In Leiden ontmoeten studenten sociaal werk van MBO-Rijnland de bezoekers van het Ontmoetingscentrum van Zuydtwijck, van Topaz. Ook werken we samen met  CIV Welzijn & Zorg en Lieke de Kock van Leyden Academy on Vitality and Ageing om de werking van het project en de ervaring van de deelnemers te duiden. 

okt 2021- okt 2022
Duurzame Inzet Ontwerpkracht in de Zorg

Stichting ENCOUNTER organiseert  drie besloten expertmeetings met ontwerpers en de betrokken partners uit de zorg.

Tijdens de gesprekken brengen we  naast de kansen ook de mogelijke knelpunten met betrekking tot verankering en verduurzaming van de inzet van social design binnen de zorg in kaart. Wat kunnen we daarvan leren?

De reeks ontstond in samenwerking met social innovator Jetske van Oosten en in opdracht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De drie betrokken projecten zijn:

 Fysiek Fabriek door Aurore Brard en Lotte de Haan, 20 okt tijdens de DDW.

Re-Creatie door Sjaak Langenberg & Rosé de Beer, 19 jan. Utrecht.

Project ENCOUNTER door Joost van Wijmen // Stichting ENCOUNTER, 16 mrt. Den Bosch.

15 JUN
2022
Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis 

Dit jaarlijkse congres is gericht op ouderen en ouderenzorg. Joost zal deelnemen aan twee panelgesprekken:

sessie 1.01: Het vormgeven van de veranderopgave in de ouderenzorg staat centraal in een vraaggesprek onderleiding van Jetske van Oosten, lid van de Sociaal Creatieve Raad en social innovator.

sessie 3.02: Waardevolle Ontmoetingen
In deze interactieve sessie staan drie projecten centraal die als doel hebben om bij te dragen aan betekenisvol contact tussen jong en oud en het positief beïnvloeden van de beeldvorming over en weer. ENCOUNTER is er daar één van.