Skip to content

nieuws / agenda

22 OKT / 30 OKT
2022
Expositie: ENCOUNTER#9 in de Embassy of Health

ENCOUNTER#9, superhero or design zero? is tijdens de Dutch Design Week te zien in de expositie van de Embassy of Health.

Steeds meer social designers worden ingezet in de zorg. Maar wat vraagt deze uitwisseling nu eigenlijk van alle betrokkenen en zijn zij in staat dit te leveren? ENCOUNTER#9 bevraagt kritisch de rol en het handelen van de designer in de zorg.

Impeccable Ambition uit de serie ENCOUNTER#9, superhero or design zero? Stichting ENCOUNTER // Joost van Wijmen, foto: Harmen Meinsma


In het Klokgebouw positioneert Joost zichzelf met humor en ironie als anti-superheld. Dit wordt gecombineerd met reflecties van verschillende betrokkenen. Met deze meerstemmige uitkomsten onderzoekt Joost de relativiteit van falen en slagen. In het durven leren van deze complexe realiteit, zit de werkelijke waarde van dit project.

Klokgebouw 50, Strijp-S, Eindhoven
Dagelijks: 11:00 – 18:00 uur
Entree met een DDW-ticket

23 OKT
2022
DDW Talk en tour: Durf te falen!

Wat is kwaliteit van ongemak in een ontwerpproject? Hoe kun je leren binnen een ingewikkelde realiteit? Is schaamte een kracht of een zwakte? 

Stichting ENCOUNTER organiseert, samen met de curatoren van de Embassy of Health, een bezoek aan de expositie ENCOUNTER#9, Superhero or design zero? en een gesprek over het project.

We brengen waardevolle inzichten uit de soms schurende ontwerpwerkelijkheid in kaart. We gaan samen met onderzoekers Barbara Groot en Lieke de Kock (Leyden Academy on Vitality and Ageing) Désirée Bierlaagh (Practor bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Welzijn & Zorg) en natuurlijk ook met jou, onderzoeken wat de waarde is van falen.

zondag 23 oktober, 16:00 -18:00 uur
locatie: Klokgebouw, Eindhoven
Aanmelden via WDE

11 OKT
2022
Te gast bij MA Culture Studies, Tilburg University 

ENCOUNTER is te gast in het programma Health Humanities van de Master Culture Studies in Tilburg. Het programma onderzoekt verschillende vormen van kennis die wordt ingezet bij het medisch handelen.

Tijdens de bijeenkomst over ENCOUNTER delen Joost van Wijmen en Lieke de Kock van Leyden Academy hun ervaringen over het onderzoek van een designproject en het grenswerk tussen de werelden van ontwerp, gezondheidszorg en wetenschap. Kun je die meetbaar, zichtbaar of ervaarbaar maken? Hoe doe je dat? Welk doel dient dat? Ze staan stil bij de vraag wat opbrengsten en resultaten zijn van een artistiek werk en het onderzoek naar dit werk.

27 OKT
2022
Talk: Maakruimte! voor verbinding

Hoe kunnen informele en formele zorgnetwerken elkaar versterken? Wat kunnen we hierin leren van ontwerpers en pioniers?

Tijdens de DDW is Joost te gast in een talk over de kracht van ontwerp bij complexe vraagstukken in de zorg. De talk is onderdeel van de reeks die wordt georganiseerd door de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en World Design Embassies. Stannie Driessen (directeur RVS) en Jetske van Oosten (impactdesigner en filosoof) gaan aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden daarover in gesprek met bestuurders, ontwerpers en pioniers.

donderdag 27 oktober
15:30 – 19:00 uur 
Aanmelden voor Maakruimte! voor verbinding